2024-02-09 05:23Pressmeddelande

Resultat över budget även 2023 – Fortsatt resa inom digitalisering, IoT, sensorteknik och smarta tjänster väntar under året

Med ett resultat på 7,3 miljoner kronor för 2023 gör Servanet ett bättre resultat än budget på 6 miljoner kronor.

− Det är roligt att vi har en stabil verksamhet såklart. Vi har en affär som senaste åren tagit en ny riktning då många invånare i våra delägarkommuner nu är anslutna till fiber. Det gör att vi kan lägga mer kraft på befintliga kunder i fibernätet för att förse dem med ett bredare tjänsteutbud och smarta digitala lösningar som dagens och morgondagens samhälle kräver, säger vd för Servanet Göran Sörell.

Av de villaanslutningar till fibernätet som Servanet bidrog med ifjol så är det så kallade förtätningar, en och en villa, som har tagit överhanden över större villaområden - och under fjolåret anslöt bolaget 800 villor med fiber. Totalt har nu bolaget cirka 40 000 anslutna privatkunder i de sex kommuner i Västernorrland och Jämtland där bolaget verkar.

Under 2024 räknar Servanet med att anslutna ytterligare cirka 600 villakunder till fibernätet samt flertalet flerfamiljshus och arbetsplatser. Och glädjande nog blev Servanet beviljade bredbandsstöd på 58,3 miljoner kronor från Post- och telestyrelsen, PTS, för utbyggnad av fibernätet till flertalet glesbygdsområden i sina delägarkommuner.

− Det kom otroligt lägligt. Vi har arbetat hårt och länge för att få in de mest utmanande anslutningarna och med bidraget har vi möjlighet att ansluta 621 fastigheter på landsbygden med fiber under en treårsperiod.
Och det är på landsbygden fibern behövs som mest, men där det är som mest utmanande. Sträckorna är långa och det svårt att få ihop en hållbar ekonomisk kalkyl. Med det här bidraget har vi möjlighet att göra skillnad, säger Göran Sörell.

Parallellt med detta så axlar nu Servanet mer och mer rollen som samarbetspartner till bland annat kommunala förvaltningar och fastighetsägare där bolaget bidrar till lösningar för att mäta exempelvis badvattentemperaturer, vattennivåer, inomhusklimat, snödjup, fukt, sopkärl och tillgång till parkeringsplatser. Bolaget bidrar även till smarta lösningar inom vård och omsorg där digital tillsyn inom olika vårdformer är ett viktigt inslag för både trygghet och ekonomi. 

− Det är en spännande framtid vi ser. Vi har även några egna tjänster som vi vill lansera under året som eget wifi samt att vi förser några stora mobiloperatörer med fiber för att möta framtidens mobilnät med bra uppkoppling oavsett var man befinner sig. Särskilt viktigt är det här i den tillväxtresa vi ser i våra kommuner och specifikt i Sundsvallsregionen med satsningarna i både Torsboda och Alby, säger affärsområdeschef för Servanet Lars Norling.

 

 

För mer information, kontakta:

Vd Göran Sörell, ServaNet: 060-658 55 50 / 070-652 45 65.
Affärsområdeschef Lars Norling, Servanet: 060-658 55 77 / 070-647 04 38.

 

Kommunägda bolaget Servanet återfinns idag i kommunerna; Sundsvall, Timrå, Ånge och Härnösand i Västernorrlands län samt i Ragunda och Strömsund i Jämtlands län.
Om Servanet

Vi är det lokala, kommunala och trygga fibernätet för dig i södra och mellersta Norrland. Med en anslutning till vårt öppna stadsnät får du bredband som klarar hastigheter upp till 1 000 Mbit/s där flera av Sveriges ledande leverantörer konkurrerar om att erbjuda dig internet, telefoni och tv av högsta kvalitet.


Kontaktpersoner

Linda Kinell
Kommunikationschef
Linda Kinell
Göran Sörell
VD
Göran Sörell
Lars Norling
Affärsområdeschef Servanet
Lars Norling