2019-02-20 12:14Pressmeddelande

Med ett resultat på 5,5 miljoner kronor för 2018: ServaNet har anslutit 3 800 villor

2018 - ett år som utmanat fiberutbyggnaden rejält, inte bara vädermässigt med mycket snö och en extrem sommarhetta, utan även entreprenadmässigt. Trots detta så har kommunala fibernätsbolaget ServaNet lyckats ansluta 3 800 villor i sina kommuner i Västernorrlands- och Jämtlands län. Resultatet landade på 5,5 miljoner kronor.

 

− Liksom året innan så blev 2018 ett intensivt år för oss, men jag är väldigt nöjd över det vi har lyckats åstadkomma. Väderförhållandena till trots, utdragna handläggningstider hos olika myndigheter - och framförallt underentreprenörer som inte lyckats hålla tidsplaner och avtal - så har vi ändå lyckats ansluta 3 800 villor där vi finns i Västernorrlands- och Jämtlands län. Vi hade ett högt satt årsmål om att fiberansluta drygt 4 000 villor, och vi nådde nästan hela vägen fram tack vare alla engagerade medarbetare som gjort ett fantastiskt jobb, säger vd Göran Sörell.


ServaNet, som till ytan är ett av Sveriges största kommunala stadsnät, går nu i en ny fas. De största villaområdena är färdigutbyggda, vilket gör att bolaget kommande åren fokuserar på efteranslutningar av villor och på nya smarta tjänster för hem, företag och kommunala verksamheter.

 

−  Vi går in i en spännande tid nu med nya smarta tjänster för det moderna samhället. Det kan vara digital styrning av hemmet i form av larm och övervakning, men även nattövervaktning och distansvård för de grupper i samhället som behöver stöd. Vi har dessutom ökat vårt kundantal avsevärt så vi behöver uppgradera nätet med anledning av detta, och för att möta våra kunders behov av högre bandbredder som även matchar de här nya tjänsterna, säger affärsområdeschef Lars Norling.


Parallellt med det här så har bolaget områden kvar att fiberansluta, särskilt mer landsbygdsnära områden och områden i våra Jämtländska kommuner Ragunda och Strömsund.

 

−  Så snart tjälen går ur marken känner vi oss redo för att sätta skopan i backen för dessa områden och arbetar under tiden med invändiga installationer i hushållen för att snabba på fibreringen när väl kylan släpper greppet, säger Lars Norling.

Kommunalägda bolaget ServaNet återfinns idag i kommunerna; Sundsvall, Timrå, Ånge och Härnösand i Västernorrland samt i Ragunda och Strömsund i Jämtland.

 

För mer information, kontakta:
Vd Göran Sörell, ServaNet: 060-658 55 50 / 070-652 45 65.
Affärsområdeschef Lars Norling, ServaNet: 060-658 55 77 / 070-647 04 38.


Om ServaNet

Vi är det lokala, kommunala och trygga fibernätet för dig i södra och mellersta Norrland. Med en anslutning till vårt öppna stadsnät får du bredband som klarar hastigheter upp till 1 000 Mbit/s där flera av Sveriges ledande leverantörer konkurrerar om att erbjuda dig internet, telefoni och tv av högsta kvalitet.