2018-06-18 11:11Pressmeddelande

Fibernätsbolaget ServaNet utvecklar sin verksamhet och satsar på smarta hemlösningar!

Nu tar kommunala fibernätsbolaget ServaNet ytterligare ett kliv mot digitaliseringen av det moderna samhället i de kommuner i södra och mellersta Norrland där företaget verkar. Genom att sluta avtal med en ny tjänsteleverantör, Kalejdo Bredband AB, kommer ServaNet att från och med hösten kunna erbjuda kunderna smarta lösningar inom larm, övervakning och andra välfärds- och komforttjänster – stabilt och oberoende av internetuppkoppling.

 

– Det här känns som ett jättespännande steg - och viktigt för att våra kunder ska kunna möta den moderna tidens behov för en bekvämare och tryggare vardag. Det blir en kvalitetstjänst som levereras till kunderna oberoende av internetuppkoppling som många andra liknande tjänster är beroende av. Det gör att tekniken blir väldigt stabil och pålitlig, säger Patrik Claesson, affärsutvecklare hos ServaNet.

Kalejdo blir en tjänsteleverantör i ServaNets öppna fibernät, som i sin tur har ett antal tjänsteleverantörer för de olika behoven och teknikerna som kunden är ute efter.

– Sakernas Stadsnät möjliggör för lokala och nationella tjänsteleverantörer att använda stadsnätets unika möjligheter till säker kommunikation med hög kvalitet. Plattformen baseras på mjukvarusystemet Connective från Indentive, som vi samarbetar tätt med för att utveckla nya funktioner för olika tjänsteleverantörer som kan använda plattformen, säger Erik Dahlström, VD för Kalejdo

För mer information, kontakta gärna:

Affärsutvecklare Patrik Claesson, ServaNet: 073-275 55 84.

VD Erik Dahlström, Kalejdo: 070-424 08 59.

_______________________________________________________________________________________
ServaNet är Sveriges till ytan största kommunala stadsnät och återfinns idag i kommunerna; Sundsvall, Timrå, Ånge och Härnösand i Västernorrland samt i Ragunda, Strömsund och Berg i Jämtland.

Kalejdo Bredband AB verkar som operatör av en öppen tjänsteplattform för tv-baserade tjänster och boendetjänster samt Sakernas Stadsnät, en öppen tjänsteplattform för IoT, smarta hem och välfärdstjänster. Kalejdo möjliggör nya typer av stadsnätstjänster genom att vara en del av det öppna stadsnätet och bidra till att sänka trösklarna för olika tjänsteleverantörer.


Om ServaNet

Vi är det lokala, kommunala och trygga fibernätet för dig i södra och mellersta Norrland. Med en anslutning till vårt öppna stadsnät får du bredband som klarar hastigheter upp till 1 000 Mbit/s där flera av Sveriges ledande leverantörer konkurrerar om att erbjuda dig internet, telefoni och tv av högsta kvalitet.